Oavsett om ni planerar en romantisk weekend, en fiskeresa med kompisgruppen eller en äventyrlig familjeresa så finns det många olika semesterboenden att välja mellan i Haparanda. Uppe i norr kan man bo på fina hotell, i pittoreska stugor eller varför inte ett tält?

Via sidor som Stugknuten.se och Bovidhavet.se kan man boka stugor i Haparanda, oftast veckovis, men ibland så erbjuds kortare uthyrningar också. Här kan även husägare lägga upp sina egna boenden för uthyrning.

Airbnb.se har samma koncept, och här erbjuds även lägenheter till besökare, många kommer med anslutande bastu i sann Norrlands-anda. Fördelen med att boka en lägenhet är att man kan välja bland storlekar och rum så att hela kompisgruppen eller familjen får plats. Här kan man också boka hela hus, nära fjäll eller sjö – vad som passar er bäst.

Ett annat tips är att bo på natursköna Haparanda Camping, en campingplats för husbilar och husvagnar. Här kan man ta med sitt egna boende och bo vid vattnet i hjärtat av Haparanda. Det finns elektricitet och wi-fi på området och även latintömning. Fördelen här är att man kan åka och komma som man själv vill och har full tillgång till alla aktiviteter som Haparanda har att erbjuda.

Vill man hellre boka ett resepaket kan detta göras via sidor som MrJet.se eller Ticket.se. Det går också att boka temaresor till Haparanda, som till exempel en fiskeresa med resa, hotell och aktiviteter inkluderat. Här är det bäst att kolla med lokala ombud då de kan området bäst. Även om man inte bokar ett resepaket så går det att prata med lokala guider för att få tips till att göra resan så minnesvärd som möjligt.

Självklart så går det även att boka hotell på exempelvis Booking.com för en bekväm vistelse uppe i norr. Det är ett lite dyrare alternativ mot att boka lägenhet eller campa, men värt det för de som är lite mer kräsna med komforten på resan.