Oavsett vilken frilufts-aktivitet som ska utföras så är det väldigt viktigt att ha rätt utrustning. Att vara oförberedd ute i naturen är inget kul och beroende på vilken aktivitet och väder så finns mycket att välja på. Nedan har vi listat vad som är viktigt att ha med sig.

Skor

Det är viktigt att ha bra skor på sig, de ska helst vara stabila och bekväma att spendera hela dagen i. Det kan även vara bra att gå in skorna ordentligt innan man ger sig ut i naturen, att få skoskav i mitten av exempelvis Haparanda vandringsled är inget att rekommendera. Ett varumärke som har bra skor är bland andra Muck Boot. Det kan även vara bra att ta med sig extra strumpor ifall det skulle behövas lite extra stöd eller värme under turen.

Kläder

Att ha kläder efter väder är en bra regel när man är ute i naturen. Är det kallt så rekommenderas ett underställ, bland annat så har T&P bra alternativ, och är det fjällvandring man är sugen på så är det bra med en vindjacka och en bra ryggsäck. Jack Wolfskin har bra kläder, skor och ryggsäckar som är riktigt bra för vandring. Att åka skidor eller vara ute på jakt är friluftsaktiviteter som kräver att man är ute i kylan länge och här rekommenderas bland annat Swedteam som har slittåliga kläder som skyddar bra mot kyla och vind.

Ryggsäck

Något som är väldigt bra att ta med sig ut i naturen är en bra ryggsäck. I ryggsäcken kan man ha extra ombyten, den viktiga matsäcken, termosen med kaffe eller andra nödvändiga saker. Bergans gör slitstarka ryggsäckar, perfekta för en dagsutflykt med sina 35 l utrymme. Glöm inte att packa ned en flaska med vatten, något att tugga på ifall energin dalar under vandringen, en första hjälpen låda ifall olyckan skulle vara framme och varma kläder.